Tuesday, September 22, 2009

Aidilfitri 2009



ketupat yg blom direbus
(final count = 35 bijik)


the only raya cookies yg kitorang wat
(honey cornflakes)

Umar in his baju raya

'daring tak I?"
(hehehe...umi dia cakap, ni gaya model spender)

paksu udin: aku tangan kang, haa...
aliya: wekkkk...

aliya & aqif dok kerodek henpon paksu udin

aliya memang manje dgn paksu udin dia

danial & aqif layan Astro kat umah Wan mereka

2 of my 17 nephews & nieces: Afiqah & Nabila

Afiqah & paksu Udin: both suke buli sesama-sendiri
(letih aku melayan pe'el diorang ni)
(candid masa udin leraikan per-tekak-an Afiqah & Aliya)

paksu Udin with his 3rd niece, Shasha
(tahun ni amik SPM)

kitten montok si-Shasha



A

B

A & B: with our sister-in-law, Nasreen
(bawak dia beraya kat umah my aunty kat Lubok China)

my mom with mak ngah Maimon
(jiran arwah Wan kitorang kat Kg Telok Berembang)

breakfast raya ke-3
(strawberry milk-nasi goreng-sambal udang)

minyak rambut adik-beradik aku masa kitorang kecik2 dulu

9 comments:

Ms Annies Yusof said...

anak sapa la tu daring sangat... ish ish ishhh...

Mard said...

hehe... a'ah ek... anak sape la tu...

cornflakes Insya Allah. tart... teramat le al-malas-i... beli je tahun ni nye tarts

fido said...

sejibik cam mnyk rmbt wan aku masa dedulu!! ahaks!! meh ler dtg raya kat keramat! roger2 bila ko ada kat sini yer?

Liz Duan said...

baru sempat nak bace Mard, mana gambor adik ipaq ku???

Mard said...

hohoho... adik ipaq hang tu, susah nak amik gambaq... that's why gambaq dia tak dak...

btw, adik hang aku bawak masuk kebun blakang umah ari sabtu aritu. baru dua langkah mak aku dah laung, oii nak pegi mane tu! hehehe... takut menantu dia digigit nyamuks kot.

Liz Duan said...

ohhh..my adik kebal, they are used to shoot dramas kat kampung kampung beside my dad punya kampung ...mmg kampung betul bukan macam kat melaka tu yg dah agak semi kampung ajer....

cuma jgn hulur dia kucing sudah...kang dia panjat meja!

Mard said...

hehehe... tau about kucing tu. kebetulan my house ada 3 ekor... dah le yg sekor tu jenis yg suke benau gesel2 kat kaki orang including strangers...

Mard said...

btw, area my house memang semi-kampung. tapi area my dad's kampung, haa... masih real kampung. hutan je keliling... kubur zaman bila pun dok ada dalam utan setentang dgn umah arwah my atuk tu

ShashaLia said...

mengapakah kucing itu nama nya Shasha? saya kompius..!