Wednesday, July 29, 2009

/gallus gallus domesticus/

...ayam le....

hehehe...

bela blakang umah je


anak-anak, jom pegi lunch...


"happy family"
(hehehe... mummy, daddy & 8 kids)

another "family"
(anak 7)

nama dia: Handsome
(hehehe... Udin yg namakan & my parents pun terikut2 panggil dia Handsome)



my dad built this chicken coop.
10 years ago

banyak sebenau nye ayam-ayam kitorang tapi ramai malas nak balik for lunch.
dinner, yes.
around 6pm, reramai berkumpul depan pagar kebun...

6 comments:

Liz Duan said...

wah....cool senang lah nak makan ayam kampung

Ejin said...

aiii mard ...you pun buat posting ayam jugak :-))

dxoul lacruz said...

dulu kat kampung, petang2 selalu temankan Atuk bagi ayam2 and itik makan... dedak, nasi etc..

skang dah takde dah...

Mard said...

nak tangkap ayam kampung ni, sekse. nak tangkap sekor, minimum kene ada 2 org. tadik 4 org berlari sana berlari sini nak tangkap anak ayam sekor... dia terlepas dari reban.

fun though... hehehe

duta said...

+ ayam ? +
hahaha... gigihnya ambil pic camtuh... lepas ni i nak buat ikan peliharaan i lak! heheheh....

Mard said...

helmi:
;-)
skali skale tunjuk adegan sekitar rumah sndiri

ikan pe yg kamu bela?
arapaima gigas ke?