Sunday, March 27, 2011

so unexpected


last friday, at 1.45pm, my paksu, Hj Kamarulzaman Hj Ab Rahim, passed away at the age of 47.
cause of death?
AMI = Acute Myocardial Infarction

my dad was sobbing when he called me at 2pm. i was at a friend's house in Jasin, 30 minutes from my house.

maka aku pun bertukau menjadi minah rempit & minah drift la...

and for the first time in my life, i made calls and text people while driving.

when his body finally arrived at his home (which is also my late grandparents' home), semua sebak and menangis semula. especially bila tengok anak-anak dia, Jannah 9 tahun and Wardah 7 bulan.

Wardah

paksu selamat dikebumikan pada jam 5.30pm hari yg sama.

adik-beradik ipar-duai abah semua ada kecuali my Pak Uda (adik abah) who was in Kuching masa tu, and Pakcik Jamal (husband my aunty) who was in the hospital (ulcer dalam perut and complication due to gout). I think my pak uda yg paling terkilan tak sempat tgk adik dia for the last time.

even my brothers & sisters tak sempat tengok paksu kami for the last time.

as for me... tipu la kalau kata tak sedih. sebak sesangat....

dan paksu sungguh istimewa. arwah lahir pada hari jumaat, 'pergi' nya juga hari jumaat.

untuk paksu... damailah dikau di sana... semoga roh paksu dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 beriman... al-Fatihah

5 comments:

dxoul lacruz said...

innalillah..semoga rohnya dicucuri rahmat..

d u t a said...

alfatihah....

moga ditempatkan bersama org2 beriman... amin

Mard said...

thanks dr.dxoul... thanks abe mie...

Ejin said...

al-fatihah ...my condolences to you and your family...

shahrul said...

alfatihah....

lama tak bukak. 14May my Paksu pass away, lung cancer. I was here sleeping in the middle of the night. lama jugak tak jumpa since graduation, since dia pun ada hal ngan my mom. last time balik my mom tnya nak pg tgk, i said later... terus x jumpa.